Špagety se na našich talířích objevují v mnoha podobách.

Boloňské špagety

28. prosince 2013 v 14:14 |  Recepty
Budeme potřebovat tyto suroviny:
olej, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g mletého hovězího, sůl, mletý černý pepř, mletá paprika, 500 g drcených rajčat v konzervě, 85 g rajčatového protlaku, 125 ml červeného vína, lžička bazalky, lžička tymiánu, 300 g špaget, strouhaný parmezán

Jak na přípravu jídla boloňské špagety:
Vrhněme se tedy na to, olej rozehřejeme a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Potom přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání ho 5 minut restujeme. Dochutíme solí, pepřem a paprikou, přidáme rajčatový protlak, rajčata a červené víno, uvedeme do varu a 15 minut vaříme za občasného promíchání. Nakonec přidáme tymián a bazalku.
Špagety si uvaříme podle návodu na balení.
Boloňské špagety podáváme na nahřátých talířích zalité omáčkou. Posypeme je nastrouhaným parmezánem a ozdobíme čerstvým kořením.
Další recepty:
Špagety Carbonara jsou příprava podle tradičního italského receptu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama